Gastromat-parmesanperunat ja broileria choronkastikkeella

Gastromat-parmesankermaperunat
- Perunoita 1 kg
- kermaa 3 dl
- Gastromat 20 g
- parmesanjuustoa 70 g
Kuori ja siivuta perunat ohuiksi siivuiksi
Kiehauta kattilassa kerma, lisää Gastromat maustesuola ja parmesanjuusto. Sekoita tasaiseksi.
Lado perunat uunivuokaan kerroksittain kastikkeen kanssa.
Laita vuokaan perunoiden päälle leivinpaperi, jotta pintakerros pysyy uunissa kauniin vaaleana.
Kypsennä uunissa noin tunti 150 asteessa.
Choronkastike
- Bearnaisekastike (valmis) tölkissä (voit toki tehdä bearnaisekastikkeen myös itse)
- Tomaattipyre 2 rkl
Freesaa tomattipyrettä kattilassa pari kolme minuuttia, sekoita bearnaisekastike joukkoon ja sekoita tasaiseksi kauniin oranssinpunertavaksi.
Paistetut broiler-fileet
- n 700 g broilerfileitä
- ruokaöljyä
- n. 2 tl Gastromat maustesuolaa
Paista fileitä öljyssä johon olet sekoittanut Gastromat maustesuolaa pari minuuttia per puoli, niin, että saat kauniin värin pintaan.
Kypsennä loppuun uunnissa n. 5-7 min 150 asteessa.
Lisäkekasvikset
100 g retiisiä
100 g ruusukaalia
100 g parsakaali
Gastromat maustesuolaa n. 0,5-1 tl
tilkka ruokaöljyä
Poista kannat ja päällimmäiset lehdet ruusukaalista ja pilko noin 4 osaan,
Poista kannat retiisistä ja pilko noin 4 osaan.
Paloittele parsakaali samaan kokoluokkaan ruusukaalin ja retiisin kanssa..
Kiehauta kasviksia pari minuuttia Gastromatilla maustetussa vedessä. Siivilöi kasvikset kuumalle pannulle, jolla öljyä ja ripaus Gastromatia. Paista kevyesti pari minuuttia.