Gastromat-parmesanperunat ja broileria choronkastikkeella

Gastromat-parmesankermaperunat

- Perunoita 1 kg

- kermaa 3 dl

- Gastromat 20 g

- parmesanjuustoa 70 g


Kuori ja siivuta perunat ohuiksi siivuiksi

Kiehauta kattilassa kerma, lisää Gastromat maustesuola ja parmesanjuusto. Sekoita tasaiseksi.

Lado perunat uunivuokaan kerroksittain kastikkeen kanssa. 

Laita vuokaan perunoiden päälle leivinpaperi, jotta pintakerros pysyy uunissa kauniin vaaleana.

 Kypsennä uunissa noin tunti 150 asteessa.

Choronkastike

- Bearnaisekastike (valmis) tölkissä (voit toki tehdä bearnaisekastikkeen myös itse)

- Tomaattipyre 2 rkl

Freesaa tomattipyrettä kattilassa pari kolme minuuttia, sekoita bearnaisekastike joukkoon ja sekoita tasaiseksi kauniin oranssinpunertavaksi.

Paistetut broiler-fileet

- n 700 g broilerfileitä

- ruokaöljyä

- n. 2 tl Gastromat maustesuolaa

Paista fileitä öljyssä johon olet sekoittanut Gastromat maustesuolaa pari minuuttia per puoli, niin, että saat kauniin värin pintaan.

Kypsennä loppuun uunnissa n. 5-7 min 150 asteessa.

Lisäkekasvikset 

100 g retiisiä

100 g ruusukaalia

100 g parsakaali

Gastromat maustesuolaa n. 0,5-1 tl

tilkka ruokaöljyä

Poista kannat ja päällimmäiset lehdet ruusukaalista ja pilko noin 4 osaan,

Poista kannat retiisistä ja pilko noin 4 osaan. 

 Paloittele parsakaali samaan kokoluokkaan ruusukaalin ja retiisin kanssa..

Kiehauta kasviksia pari minuuttia Gastromatilla maustetussa vedessä. Siivilöi kasvikset kuumalle pannulle, jolla öljyä ja  ripaus Gastromatia. Paista kevyesti pari minuuttia.